Εφαρμογές και παιχνίδια
Μπορείτε να "κατεβάσετε" στον υπολογιστή σας στο σπίτι τα εξής (ασφαλή και ελεγμένα) προγράμματα που έχουμε και στην τάξη:
-
Ζωγραφική Τuxpaint (ή αλλιώς... ο πιγκουίνος μας!). Επιλέγετε ανάλογα με το λειτουργικό σύστημα του υπολογιστή σας. Αν έχετε Windows κατεβάζετε το γενικό αρχείο και το "τρέχετε" και μετά κατεβάζετε και "τρέχετε" το επιπλέον αρχείο με τις παραπάνω εικόνες / σφραγίδες.
Κάντε κλικ εδώ για περισσότερες πληροφορίες για την εγκατάσταση και χρήση του προγράμματος. +
-
Gcompris (ή αλλιώς... το αεροπλάνο μας) με διάφορα εκπαιδευτικά παιχνίδια. Ορισμένα είναι κατάλληλα και για μικρότερες τάξεις (νηπιαγωγείο, Α', Β'). Από τη σελίδα που θα ανοίξει πατάτε το πράσινο κουμπί για να κατεβάσετε την τελευταία έκδοση για Windows. Όλες οι εκδόσεις βρίσκονται εδώ.
-
Open Office (δωρεάν λογισμικό γραφείου, αντίστοιχο του Microsoft Office). Στην τάξη μάθαμε τον επεξεργαστή κειμένου και τις παρουσιάσεις.
-
Open Office for Kids: Πιο «ελαφρύ» πρόγραμμα για τον υπολογιστή (και πιο εύκολο για τα παιδιά) είναι το Open Office for Kids (OoKids). Επιλέγετε el για ελληνικά και στη συνέχεια επιλέγετε το κατάλληλο λειτουργικό σύστημα (Windows, Mac κλπ).
Μαθηματικά
Μαθηματικά παιχνίδια από sheppardsoftware.com
Η μαϊμού που οδηγεί 1 πρόσθεση ως το 20)
Η μαϊμού που οδηγεί 2 (πολλαπλασιασμός με κρατούμενα)
Όλες οι μαϊμούδες: Δεκάδες παιχνίδια. Στην πρώτη σειρά (addition) υπάρχουν εύκολες προσθέσεις για μικρές τάξεις. Τα τελευταία παιχνίδια της σελίδας είναι επίσης κατάλληλα για μικρές τάξεις (βρείτε ποιος αριθμός είναι μικρότερος ή μεγαλύτερος)
Mathman 1 - μαθηματικό Pacman (εύκολο, όλες οι πράξεις)
Mathman 2 - μαθηματικό Pacman (πιο δύσκολο, όλες οι πράξεις)
Όλα τα Mathman: Παιχνίδια για κάθε πράξη. Στη δεύτερη σειρά (addition) υπάρχουν εύκολες προσθέσεις για μικρές τάξεις, πάντα όμως με περιορισμό χρόνου!
Άλλα μαθηματικά παιχνίδια
Πολλά άλλα μαθηματικά παιχνίδια, από το ίδιο site...
Με την Α' και Β' τάξη δοκιμάσαμε εύκολες προσθέσεις (πόσα πόδια έχει το ζουζούνι;), πρόσθεση με φρούτα, πιγκουίνους και ψαράκια, επιλέγοντας πάντα το χαμηλότερο επίπεδο και χωρίς χρονόμετρο.
1 Αφαίρεση με φρούτα
2 Σκάμε το μικρότερο μπαλόνι
3 Πατάμε τους αριθμούς
4 Mathman πρόσθεση
Άλλες εφαρμογές:
Εννοιολογικοί χάρτες (Φωτόδεντρο)
androul.mysch.gr
Η σωστή διαδικτυακή συμπεριφορά
Τελευταία ενημέρωση: 13/3/2020